Tre tips for å unngå hackerangrep

Del på

Trafikken på nettet øker eksponentielt. Det gjør også faren for å bli hacket. Her er tre råd fra vår utvikler Stian Jacobsen til hva du kan gjøre for å redusere faren for angrep på websiden din.

1. Lag sterke passord

  • Et godt passord til publiseringsløsningen, eller administrasjonen på websiden din, er den aller enkleste måten å forebygge hackerangrep på.
  • Et passord på seks karakterer eller mindre tar det ofte bare noen sekunder for en robot å finne ut av.
  • Et godt passord bør bestå av minst 12 tegn og bestå av minst en stor bokstav samt tegn og tall.
  • På nettjenesten howsecureismypassword.com kan du teste kvaliteten på ditt nåværende passord. Legg inn passordet og se hvor raskt roboten finner det

2. Oppdater utvidelser og CMS kontinuerlig

  • Den største årsaken til hackerangrep er utdaterte og sårbare utvidelser (plugins) og CMS (nettsidens publiseringsløsning).
  • Derfor bør du i din avtale med serverleverandøren ha en utvidet sikkerhetsavtale (SLA) som sørger for at mulige sikkerhetshull på nettstedet ditt oppdages tidlig, og at du alltid har siste versjoner av utvidelser og CMS.

3. Installer sikkerhetssertifikat

  • SSL (Secure Socket Layer), eller på norsk: sikkerhetsprotokoll, betyr at data som sendes mellom din nettside og brukeren er kryptert. Krypteringen gjør at uvedkommende ikke skal kunne snappe opp, lese og eventuelt misbruke data som sendes mellom bruker og nettsted (f.eks. elektroniske skjemaer eller bankkortopplysninger).
  • Du ser at en nettside har sikkerhetssertifikat ved at URL’en inneholder https – ikke bare http.

Har du spørsmål om websikkerhet spesielt, eller web generelt så ta gjerne kontakt med Stian.

Hvis du ønsker en gjennomgang og vurdering av hvor sikker nettsiden din er, tilbyr vi også en «Digital Helssjekk». Gjennom en Digital Helsesjekk får du oppdateringsstatus, test av lastetid, generell SEO-score samt forslag til forbedringer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Du kan når som helst melde deg av vårt nyhetsbrev via lenke i bunnen av alle eposter fra oss. Les også våre personvernregler.

Aktuelt fra Edison Wolfram