Vil du gjøre butikk på nett?

30.10.18 | Del på

Av Edison Wolfram

Netthandelen eksploderer, og nettbutikk er ikke lenger bare for de store. Det er også en kjærkommen salgs- og distribusjonskanal for små og mellomstore aktører. - Men vær forberedt på at det å utvikle en velfungerende nettbutikk, er en litt annen «idrett» enn å utvikle en vanlig nettside, sier Edison Wolframs utvikler og digitale rådgiver Stian Jacobsen.

Utvikler nettbutikk: Ansvarlig utvikler og digital rådgiver Stian Jacobsen i Edison Wolfram.

Etter hvert som nettbutikk-spesialistene inntar de fleste markeder og bransjer, har også de store tradisjonelle aktørene innen de fleste bransjer kastet seg inn i kampen om kundene på nettet. Men nettbutikk er slett ikke bare forbeholdt de store. Det er også en kjærkommen salgs- og distribusjonskanal for små og mellomstore aktører. Men ønsker du å utvikle og drive en velfungerende nettbutikk, må du også være forberedt på at det krever litt mer enn å utvikle en vanlig nettside.

En littt annen «idrett»
– Å utvikle en «vanlig» nettside, handler for oss som byråteam først og fremst om å forstå hvordan bedriften din skal markedsføre seg. Å utvikle en bra nettbutikk, handler selvfølgelig også om markedsføring, men i tillegg må vi som rådgivere forstå hvordan businessen din skal drives. Vi må tidlig få avklart hvordan du har tenkt å svare på kundespørsmål, ta i mot bestillinger og betaling, beregne frakt, sende ut varer, behandle retur og – ikke minst – håndtere stor ordrevekst. Det er rett og slett en litt annen «idrett» å utvikle en velfungerende nettbutikk enn å utvikle en vanlig nettside, sier Stian.

Mer enn 40.000 linjer med kode!
– Vi jobber for tiden med flere både små og store nettbutikkprosjekter. Nettbutikk for mindre bedrifter med begrenset vareutvalg, er som regel relativt enkelt å utvikle, og kan ofte være på plass med design, innhold og nettbutikk med betalingsløsning i løpet et par uker (se f.eks. Gammelt Porsgrund og Telemarklam). For større virksomheter med stort vareutvalg og mer omfattende logistikk- og prisberegningssystemer, kan det dreie seg om komplekse integrasjoner mot mange eksterne databaser. Vårt hittil største nettbutikkprosjekt har tatt mer enn et år. Denne nettbutikken er omfattende med nærmere 13.000 produkter som bl.a. skal importeres, kalkuleres og oppdateres automatisk. For å få til det, har vi måttet implementere totalt seks større tredjeparts integrasjoner, og det har blitt skrevet mer enn 40.000 linjer med kode. Denne nettbutikken er snart klar, og vi gleder oss til lansering, smiler Stian.

Vil du gjøre butikk på nett?
Nettbutikk er en fantastisk mulighet for mindre aktører som har begrensede ressurser til å vokse. Det kan f.eks. være småskalaprodusenter som vanskelig kan selge sine produkter med lønnsomhet gjennom de tradisjonelle kjedene, eller butikker som ikke har, eller ønsker å bruke, ressurser til å ekspandere geografisk gjennom etablering av nye fysiske butikker.

Har du planer om å utvikle nettbutikk, og trenger noen å sparre med? Ta kontakt for en gratis og helt uforpliktende prat!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Du kan når som helst melde deg av vårt nyhetsbrev via lenke i bunnen av alle eposter fra oss. Les også våre personvernregler.

Aktuelt fra Edison Wolfram