Rett fra fjellet ut på nett

30.10.18 | Del på

Av Edison Wolfram

Da sauebøndene Bjørg og Kim Hopland fra Taraldlien gard i Fyresdal lanserte nettbutikken sin den 7. september, tok det ca. åtte minutter før den første pakka med pinnekjøtt av Telemarklam ble lagt i den digitale handlekurven. Fra begynnelsen av desember havner nok ganske mange pakker med utsøkt Telemarklam i vanlige handlekurver hos Menykjeden også.

Rett fra fjellet: Stolt sauebonde hos Jens Eide  i Lillesand med det aller første partiet av pinnekjøtt fra Telemarklam.

– Til tross for ganske begrenset markedsføring i starten, har ordrene rullet overraskende jevnt og trutt inn i nettbutikken siden lanseringen. På toppen av det hele fikk vi en storordre inn allerede i begynnelsen av august, forteller Kim Hopland som har hovedansvaret for den daglige drifta i Telemarklam.

Ny profil og nettbutikk på rekordtid
Da Telemarklam plasserte oppdraget hos Edison Wolfram, var målsettingen klar: Nettbutikken skulle være klar til lammekjøttsesongen starter i begynnelsen av september. Utfordringen var bare at det da allerede var midt i juli. Før utviklingen av selve nettbutikken kunne begynne så måtte også merkestrategi, logo og visuell profil på plass. Byrået hadde altså kun en drøy måned på seg – inklusiv sommerferie – til å få alt på plass. – Edison Wolfram tok utfordringen på strak arm. Vi skjønner jo nå at de fikk veldig kort tid på jobben, men er i hvert fall utrolig godt fornøyd med resultatet. Vi er veldig glade for at vi fikk nettbutikken klar på så kort tid – i god tid før sesongen starter for alvor, sier Kim.

Snart klar: Kim på besøk hos byrået. Nettbutikken til Telemarklam er snart klart for lansering.

Rett fra fjellet
Den helga nettbutikken ble lansert, var både Bjørg og Kim, sammen med mange gode venner på sauesanking på den store og frodige Vestheia over Fyresdal. Der lever mer enn 2.500 sau, både fra Taraldlien og andre gårder i Fyresdal og omegn det gode liv på fjellbeite hver sommer. – Vi har en avtale med flere andre sauebønder i området vårt som ønsker at vi skal selge lammekjøtt fra dem også hvis etterspørselen blir stor. Dermed har vi potensielt en meget solid leveringskapasitet, forteller Kim som tilføyer at Det er en krevende jobb å få sanka inn sauen etter sommerbeite. Særlig etter en så varm sommer som vi har hatt i år, fordi sauen sprer seg mye mer enn vanlig for å finne godt beite. Det har gjort at vi har måttet dra på heia i flere runder for å få med oss alle dyra ned fra fjellet. Det blir en del hoing, vandring, vassing og plumping – for å si det sånn, humrer Kim.

Storordre fra Meny
– Alt i alt, er vi utrolig godt fornøyd med oppstarten av Telemarklam. Ikke nok med at vi har fått opp en velfungerende og fin nettbutikk. Tidlig i august fikk vi også avtale med Meny-kjeden som innebærer at du også kan få pinnekjøtt av Telemarklam i alle Meny-butikkene i Telemark fra begynnelsen av desember.

Bra start
En såpass stor ordre var veldig viktig for oss som en nystarta bedrift, og du kan trygt si at vi har fått en bra start. Utfordringa blir nok helst å skaffe nok nå, smiler de to sauebøndene fra Taraldlien i Fyresdal fornøyd.

Og her kan du besøke nettbutikken!

Plumping og hoing: Ikke akkurat noe latmannsliv å være sauebonde på sauessank.

Bra start: Fornøyde Telemarklam-grundere  fra Taraldlien gard på sauesank

 

 

 

 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Du kan når som helst melde deg av vårt nyhetsbrev via lenke i bunnen av alle eposter fra oss. Les også våre personvernregler.

Aktuelt fra Edison Wolfram