Populær Porsgrunns-film

07.08.18 | Del på

Av Edison Wolfram

- Skrytefilmen som Edison Wolfram har laget for oss, har nok gitt oss større oppmerksomhet enn noe annet vi har publisert på sosiale medier noen gang. Og det sier ikke så rent lite, for våre innlegg skaper vanligvis stort engasjement, forteller Porsgrunn Min By-general Lars Iver Larsen.   

– Porsgrunn er, som en av tre byer, nominert til Årets sentrum 2018. Skrytefilmen blir en viktig del av vår presentasjon under kåringen på Royal Garden hotell i Trondheim 18. og 19. september, forteller Lars Iver.

Mer enn 100.000 visninger
– Etter at den ble publisert på Facebook i slutten av juni, har totalt mer enn 100.000 personer sett filmen. I tillegg til mange «likes» fra publikum, har vi også fått veldig positive tilbakemeldinger, både fra næringslivet, gårdeiere og kommunen. Den folkelige fortellerstilen og fokuset på mennesker som trives i sentrum, gir en skikkelig «feelgood»-stemning, mener Lars Iver.

Drøssevis av velvillige «skuespillere»
– Jeg må si det har vært veldig hyggelig å få være med å lage denne videoen, sier fotograf og videoprodusent i Edison Wolfram Gerry Lister som presiserer at filmen er et resultat av teamarbeid. – Byråteamet er selvfølgelig godt fornøyd med både jobben og sluttproduktet, men det hadde ikke blitt så bra uten alle de trivelige og hjelpsomme Porsgrunnsfolka som velvillig stilte opp i forbindelse med opptakene, forteller Gerry.

Egenkomponert filmmusikk
Gerry Lister har solid bakgrunn som musiker og keyboardist i en rekke band. Musikktalent har også sønnen Taran Syftestad Lister, som for tiden foredler sitt sologitartalent ved Paul McCartney-skolen i Liverpool. Der går han blant annet sammen med amerikanske Jack McGaughey som spiller piano. Da Taran og skolekameraten tilfeldigvis var på ferie sammen hjemme på Åfoss under innspurten av filmen, trommet Gerry sammen til en liten «musikkdugnad» i sitt hjemmestudio. I løpet av noen sene nattetimer spesialkomponerte og spilte troikaen like godt inn en egen låt til Porsgrunnsfilmen. – Det var veldig moro å lage musikk sammen med gutta. I våre leie-billigmusikk-på-nett-tider så er det jo også litt stas for en avsender å kunne skilte med egenkomponert filmmusikk. «A stranger in Porsgrunn» ble vel heller ikke så verst, smiler Gerry.

Og filmen kan du se her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Du kan når som helst melde deg av vårt nyhetsbrev via lenke i bunnen av alle eposter fra oss. Les også våre personvernregler.

Aktuelt fra Edison Wolfram